X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Fructe și legume, dar și alte produse alimentare din Moldova sînt prezentate pe larg la expoziția de la Moscova

16 sep. 2013,, 15:29   Economie
4457 0
Foto: mozyrsalt.by
Fructe și legume, dar și alte produse alimentare din Moldova sînt prezentate pe larg la cea de-a 22-a Expoziție Internațională Specializată de produse alimentare și băuturi "World Food Moscow", care s-a deschis astăzi la Moscova și va dura pînă pe 19 septembrie, comunică NOI.md.

În special, la expoziţia, care are loc la "Expocentrul" de la Moscova este expusă o gamă largă de produse alimentare şi de cofetărie, conserve, fructe, miere, uleiuri vegetale, băuturi răcoritoare, sucuri naturale și materii prime pentru producția produselor alimentare etc. din Moldova.

Participanţii la expoziţie au fost repartizaţi în pavilioane, conform domeniului, în funcție de tipurile de produse alimentare. Fructele proaspete din Moldova sînt reprezentate la standul comun de către: Asociaţia „Moldova Fruct”; Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova; companiile: Codru-ST, Reforma CM, Rustas, Agrostar, Agrodenidan, Viva-Igna, Ghermes- Agroservis, Delectar, KA-Grup, Mialex-Nord, Nic-OL, Megafruct, Politrans-Broker. Prezenţa pe acest segment a producătorilor moldoveni de fructe și legume din Moldova este susținută de Proiectul „Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor” (ACED) ‒ USAID.

Producţia de conserve a fost reprezentată de către: "Natur Bravo", "Alfa-Nistru", Fabrica de Conserve din Camenca S.A., iar produsele de cofetărie de fabrica "Bucuria" S.A. De ani de zile organizatorul și coordonatorul participării producătorilor moldoveni la acest for alimentar anual "World Food Moscova" este compania expoziţională "Axar" de la Chișinău.

Un mare ajutor și sprijin întreprinderilor autohtone participante la expoziţie în problemele organizatorice a fost acordat de către Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă. Ambasada Republicii Moldova în Rusia a invitat potențialii parteneri de afaceri să viziteze pavilioanele producătorilor moldoveni pentru stabilirea relaţiilor de cooperare și contractelor reciproc avantajoase cu produse de calitate din Moldova.

Dacă ţinem cont de interesul tradițional format şi care nu slăbeşte, fiind constant al importatorilor străini și al consumatorilor produselor moldovenești, există toate motivele să credem că participarea reprezentanților din Moldova din domeniul industriei alimentare la "World Food Moscow 2013" va fi una de succes și promițătoare. Expoziția «World Food Moscova» este unul dintre cele mai mari forumuri din lume, specializate în industria alimentară și în mod tradițional reunește pe o suprafață de mai mult de 47 mii de metri pătrați peste 1,6 milioane de companii de producere din peste 60 de țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?