Cutremure stiri: 502

Va fi creat un consiliu de prevenire a corupției în spitale

17 sep. 2013,, 09:55   Societate
2857 1
Foto: iatronet.com
La 12 septembrie curent, Ministerul Sănătății a lansat inițiativa privind crearea unui consiliu pentru prevenirea corupției și diminuarea plăților neformale, notează NOI.md.

Petru Moscaliuc, secretarul consiliului, consultant la Direcția juridică a Ministerului Sănătății, a declarat pentru NOI.md că din structura nou creată vor face parte reprezentanți ai fiecărei instituții medico-sanitare din municipiul Chișinău, în special juriști. „Deja au fost aprobați 18 membri ai consiliului. Scopul acestei structuri este de a elimina factorii coruptibili din activitatea medicilor și chiar de a modifica forma de achitare a serviciilor medicale”, a menționat Moscaliuc.

Consiliul se va consulta cu societatea civilă, dar și cu Centrul Național Anticorupție (CNA). „La moment, CNA efectuează traininguri cu membrii consiliului, aceștia vor mai trece și cursuri de instruire la Academia de Administrare Publică”, a mai precizat Petru Moscaliuc.

Cît privește sancțiunile aplicate medicilor care vor fi prinși cu mită, ”acestea vor fi doar disciplinare, în rest, pedepsele penale nu țin de competența consiliului, ci a CNA”, a evidențiat secretarul consiliului.

Petru Moscaliuc a dat asigurări că, în maxim o lună, lucrările privind organizarea și funcționalitatea consiliului pentru prevenirea corupției și diminuarea plăților neformale vor fi finalizate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав