Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Timp de trei luni au fost abuzați mai mult de 3700 de copii (VIDEO)

17 sep. 2013,, 12:55   Societate
3736 0
Foto: noi.md
Peste 3700 de cazuri de abuz asupra copilului au fost înregistrate timp de 3 luni în Republica Moldova. Aceste date au fost prezentate de către Ministerul Educației după 6 luni de aplicare a Procedurii de organizare instituțională și de intervenție a lucrătorilor instituțiilor de învățămînt în cazurile de abuz, neglijare, exploatare și trafic al copilului.

Astfel, din martie pînă în mai, din numărul total de cazuri au fost identificate 1448 de cazuri de violență fizică, 1460 – psihologică, 18 – sexuală, 666 de cazuri de neglijare și peste 120 de cazuri de exploatare a copiilor.

Potrivit ministrului Educației, Maia Sandu, majoritatea cazurilor de violență au avut loc în afara instituțiilor școlare. Marea majoritate a cazurilor – peste 2000 – au fost anunțate de studenți și cadrele didactice. Celelalte – de către părinți și angajații din sistem.

Ministrul a spus că în țara noastră există o problemă cu percepția conceptului de abuz și violență împotriva copiilor, astfel încît în unele raioane au fost înregistrate prea multe cazuri, iar în altele – dimpotrivă. "Profesorii au o viziune îngustă și deformată în ce privește abuzul asupra copilului. Analiza datelor arată cel mai puțin au fost identificate cazurile de neglijare și exploatare prin muncă a copiilor. Avem, de asemenea, instituții și raioane în care nu a fost raportat nici un caz de violență, ceea ce nu poate fi adevărat. Noi dorim să ajungem la o astfel de situație, dar trebuie să mai lucrăm în acest sens. Există mai multe raioane în care cifrele sînt exagerate. Conflictele nu sînt neapărat cazuri de violență sau abuz", a spus Maia Sandu.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?