Cutremure stiri: 506

Rosselhoznadzor nu a permis livrarea în Rusia a unui lot de 39 tone de mere din Moldova

18 sep. 2013,, 10:18   Economie
3355 1
Foto: kp.ru
Inspectorii Rosselhoznadzor-ului din regiunile Breansk şi Smolensk au rebutat două loturi de mere moldoveneşti în cantitate totală de 39 de tone.

Potrivit declaraţiei serviciului sanitar rus, citat de Agenţia "Infotag", încărcătura urma să ajungă în oraşele Breansk şi Novosibirsk.

În urma controlului fitosanitar, s-a depistat că fructele erau afectate de dăunători de carantină. În special, rezultatele examinării efectuate de centrul de referinţă al Rosselhoznadzor FGBU "Briansk MVL", au descoperit că, în ambele cazuri, loturile de mere erau infestate de molii (Grapholitha molesta Busck). Încărcăturile au fost întoarse în Moldova pentru a nu răspîndi pe teritoriul Rusiei dăunătorii de carantină depistaţi în fructele moldoveneşti.

Săptămîna trecută, aproape zilnic, Rosselhoznadzor întorcea în Moldova fructele, sub pretextul că acestea sînt contaminate cu dăunători sau că lipsesc actele de însoţire a mărfii. Pretenţiile serviciului sanitar rus s-au înteţit după ce Federaţia Rusă a interzis, pe 11 septembrie, importul produselor vinicole din Moldova.

Începînd cu ziua de miercuri, situaţia Moldovei se poate exacerba, întrucît intră în vigoare regulamentul cu privire la aplicarea controlului fitosanitar de carantină (supraveghere), la frontiera cu Uniunea Vamală, care prevede înăsprirea cerinţelor faţă de furnizori din ţările care nu sînt membre ale acestei organizaţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав