X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Moscova a ridicat serviciul sanitar rus la rang de “minister de război” – declarație

18 sep. 2013,, 11:44   Societate
2695 1
Foto: replicaonline.ro
”Să ne opunem șantajului Federației Ruse. Să susținem Republica Moldova pe calea integrării europene, drum prin care am trecut și noi”. Acesta este mesajul europarlamentarului și președintelui Comisiei de cooperare dintre Parlamentul European și R. Moldova, Monica Macovei, scris pe blogul său, în contextul embargoului impus de Rusia asupra vinurilor și divinurilor moldovenești, transmite NOI.md.

Monica Macovei scrie că embargoul impus de Federația Rusă este o încercare murdară și inacceptabilă de deturnare a opțiunilor suverane ale cetățenilor moldoveni.

”Moscova a ridicat serviciul sanitar rus la rang de “minister de război” pentru a pedepsi Republica Moldova pentru că nu răspunde ordinelor sale. Interdicția pentru importul de vinuri a fost adoptată fără a se cere informații de la autoritățile din Republica Moldova și fără a se solicita inspecții la producătorii moldoveni din partea inspectorilor sanitari ruși. Este o măsură pur politică, menită a intimida populația și politicienii din Moldova. Să nu-i lăsăm singuri”, mai scrie Monica Macovei.

Potrivit europarlamentarului, Federația Rusă vrea să împiedice de fapt parafarea Acordului de asociere UE-RM la summitul din noiembrie 2013 de la Vilnius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?