Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4161

Trei polițiști au fost condamnați la închisoare pentru tortură

18 sep. 2013,, 12:03   Societate
2203 0
Foto: newsmoldova.com
Trei colaboratori ai Comisariatului raional de poliţie Şoldăneşti au fost condamnaţi la închisoare. Potrivit Procuraturii Şoldăneşti, aceștia au fost găsiți vinovați de torturarea a doi bărbaţi din satul Glinjeni, transmite NOI.md.

În decembrie 2011, poliţiştii au fost chemaţi pentru a soluţiona un conflict iscat între doi fraţi. Aceștia au dus bărbaţii în incinta Primăriei satului Glinjeni, unde i-au lovit cu pumnii şi picioarele. Apoi, victimele au fost impuse să meargă tîrîş şi cu „paşi de gîscă” pînă la ieşirea din primărie, apoi să prindă fluturi imaginari.

Urmare a leziunilor cauzate, fraţii s-au ales cu comoţii cerebrale şi fracturi ale oaselor nazale. În cadrul audierilor, aceștia au spus că astfel poliţiştii „i-au învăţat minte” pentru ca să nu-i mai deranjeze cu apeluri telefonice.

Pentru această infracțiune polițiștii au fost condamnaţi la cîte 2 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani. Prin aceeaşi sentinţă, inculpaţii au fost privaţi de dreptul de a ocupa funcţii în organele MAI pe un termen de 2 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав