X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

CNP solicită Guvernului mai multă transparență în procesul decizional (VIDEO)

18 sep. 2013,, 13:45   Societate
2083 0
Foto: noi.md
Consiliul Național de Participare se arată indignat de practica guvernului privind introducerea de chestiuni suplementare pe ordinea de zi a ședinței cabinetului de miniștri pe ultima sută de metri. În aceste condiții, CNP a solicitat astăzi executivului, în cadrul unei conferințe de presă, să acorde mai multă transparență în procesul decizional, transmite NOI.md.

Președintele CNP, Sergiu Ostaf, a subliniat că, în ultima perioadă, printre chestiunile incluse de urgență pe agenda guvernului se găsesc și proiecte de legi care au impact major la public.

”Noi regretăm foarte mult că la ultima ședință a guvernului, cu 2 ore înainte de ședință, au fost incluse pe ordinea de zi 13 subiecte noi. Printre acestea a fost și aprobarea Programului de activități de reintegrare a țării pentru semestrul II 2013. Este un subiect foarte sensibil, cu impact public. Regretăm că nu a fost consultat. Recomandăm guvernului să evite această practică. Am fi foarte neplăcut surprinși dacă pe agenda de astăzi vor apărea subiecte nesupuse procedurii de transparență executivă”, a specificat Sergiu Ostaf.

În opinia președintelui CNP, situația curentă s-ar datora existenței unor influenţe interne, care tind să promoveze anumite subiecte, neglijînd normele de transparenţă decizională. De asemenea, această practică ar fi condiționată, spune Ostaf, de către sistemul birocratic de funcţionare a guvernului.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав