X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Conflictul transnistrean nu trebuie soluţionat prin eforturi din afară – declarație

18 sep. 2013,, 14:59   Societate
3193 0
Foto: timpul.md
Conflictul transnistrean trebuie soluționat de autoritățile de la Chișinău și cele autoproclamate de la Tiraspol fără implicare externă. Declarația aparține ambasadorului Germaniei în R. Moldova, Matthias Meyer, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Moldova.org, transmite NOI.md.

”Consider că acest obiectiv nu trebuie să fie atins prin eforturi din afară. Soluţionarea conflictului trebuie să fie dorită aici, în interior. Trebuie să fie găsită o soluţie acceptată de ambele părţi”, a precizat Matthias Meyer.

În opinia ambasadorului, accentul în această problemă ar trebui pus pe îmbunătăţirea condiţiilor de trai a populaţiei de pe ambele maluri.

”Trebuie să se lucreze pentru ca oamenii să fie mai puţin afectaţi de această situaţie. Am impresia că, într-un fel, ambele părţi nu sînt interesate să aibă loc schimbări cu adevărat considerabile. Or, prin această inactivitate se poate ajunge la o înrăutăţire a situaţiei”, a subliniat Matthias Meyer.

Ambasadorul a îndemnat ambele părţi să fie mai active în timpul negocierilor. ”Discuţiile trebuie să fie mai substanţiale, din care ar rezulta schimbări palpabile. Mizăm pe voinţa părţilor şi pe dorinţa lor de a consolida încrederea între ambele maluri”, a menționat oficialul.

În context, Matthias Meyer a anunțat că Germania va susţine la sfîrşitul lui octombrie, în colaborare cu OSCE, organizarea unei conferinţe în sudul Germaniei, dedicate măsurilor de consolidare a încrederii de pe ambele maluri ale Nistrului.

”Dorim să le oferim ambelor părţi posibilitatea de a discuta împreună, să vină cu idei, cu intenţii bune, astfel încît să poată stabili paşi concreţi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea vieţii oamenilor”, a adăugat ambasadorul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав