Cutremure stiri: 502

Trei copii au fost repatriați din Federația Rusă

18 sep. 2013,, 15:01   Societate
2234 0
Foto : episcopia-ungheni.md
Misiunea de repatriere din Rusia a trei copii a fost realizată de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Copiii, un adolescent fără însoțitor legal și alții doi de 4 și, respectiv, 2 luni, abandonați la naștere, au fost întîmpinați astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău de către ministrul Valentina Buliga, notează NOI.md.

Autoritățile tutelare au decis ca unul dintre copiii nou-născuți să fie reîntors în familia biologică, la solicitarea mamei, iar celălalt, tot de vîrstă fragedă, să fie plasat în serviciul de asistență parentală profesionistă. Cît ține de adolescent, acesta va merge la un centru de plasament.

”Politica Republicii Moldova este bazată pe prevenirea separării copilului de familie, acțiunile concrete din ultimul timp au asigurat reducerea abandonului copiilor la naștere cu 50 %. Au fost deschise numeroase servicii menite să ajute femeile cu copii aflate în situații de risc, este necesar doar ca ele să apeleze la ajutor”, a menționat Valentina Buliga.

Menționăm că în anul 2012, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a repatriat 48 de copii, iar în 9 luni ale anului 2013 au fost repatriați în țară 42 de copii, dintre aceștia 16 nou-născuți și 17 cu vîrsta de pînă la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав