Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

Sute de imigranţi africani au încercat să pătrundă în orașele spaniole (Video)

19 sep. 2013,, 01:30   Externe
3391 0
Foto: lb.ua
Pentru mulţi imigranţi subsaharieni care încearcă să intre în UE, călătoria spre Europa se termină în Maroc, unde poliţia, finanţată prin programele UE, oprește imigranții ilegali. În momentul de faţă, UE plăteşte efectiv Marocului zeci de milioane de euro pe an pentru a menţine imigranţii în afara teritoriului european.

În prezent Spania se confruntă cu un nou val de imigranţi care încearcă să treacă ilegal frontiera din nordul Africii. 2 grupuri de câteva sute de persoane fiecare au încercat să pătrundă, cu forţa, în oraşele spaniole din nordul Africii: Ceuta şi Melilla.

Agenţii de la frontiera spaniolă s-au trezit, în dimineaţ de 17 septembrie cu o adevărată avalanşă de imigranţi africani. 350 de oameni s-au năpustit spre frontiera oraşului Melilla, în zona dintre cartierul chinezesc şi aeroport. Au smuls gardurile din pământ şi au încercat să ajungă pe teritoriul spaniol din nordul Africii, ultima lor oprire în calea spre Europa. Aproximativ 100 dintre ei au reuşit să ajungă pe pământ spaniol, aruncând cu obiecte în agenţii Gărzii Civile, care încercau să oprească mulţimea. Imigranţii au fost foarte agresivi, potrivit Gărzii Civile spaniole. Mai mulţi agenţi au fost răniţi, iar gardul a fost dărâmat în totalitate.

Un asalt similar asupra frontierei s-a produs şi în Ceuta, celălalt oraş spaniol din nordul Africii. De această dată, 350 de imigranţi au încercat să ajungă înot pe plajă Tarajal, dar numai 91 au reuşit să scape de patrulele grănicerilor marocani. Centrul de asistenţă pentru imigranţi din Ceuta este acum arhiplin după ce, la începutul lunii, alţi 80 de imigranţi africani au încercat să treacă frontieră. În total 730 de imigranţi sunt găzduiţi acum în centrul din Ceuta, cu 200 de persoane peste capacitatea maximă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав