X 
Cutremure stiri: 500

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi Moldovei un împrumut de 39 mil. euro pentru construcţia unui penitenciar

19 sep. 2013,, 10:55   Societate
2815 1
Foto: alfanews.md
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi Republicii Moldova un împrumut de 39 mil. euro pentru construcţia unui nou complex penitenciar. În acest sens, guvernul a acordat miercuri împuterniciri ministrului finanţelor, Anatol Arapu, pentru semnarea Acordului-cadru de împrumut dintre Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi RM.

Potrivit Agenţiei "Infotag", împrumutul este acordat pentru o perioadă de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de 5 ani. Rata dobînzii va fi stabilită pentru fiecare tranşă în parte separat la momentul debursării.

Costul total al proiectului de construcţie a penitenciarului este de 44,5 mil. euro. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va mai acorda şi un grant în valoare de 1 mil. euro, iar contribuţia guvernului va fi de 4,5 mil. euro.

Complexul penitenciar va avea o capacitate de 1,6 mii de deţinuţi pentru a găzdui 1,2 mii de deţinuţi de la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău şi 400 de arestaţi de la secţiile de poliţie. Penitenciarul va fi construit pe un teren din proprietatea Ministerului Justiţiei într-o zonă de la periferia capitalei.

Construcţia penitenciarului urmăreşte scopul de a asigura condiţii adecvate de detenţie pentru deţinuţi, în conformitate cu recomandările UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав