X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Comuniştii au încercat să-l încătuşeze pe deputatul Valeriu Guma, dat în căutare în România

19 sep. 2013,, 13:13   Politică
4992 2
Foto: inprofunzime.md
Ieri, mai mulţi membri ai Partidului Comuniştilor (PCRM) au încercat să-l încătuşeze pe deputatul democrat Valeriu Guma, care este dat în căutare internaţională de către organele de drept din România.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la portalul "Grenada", iniţial, comuniştii s-au interesat cum trebuie să procedeze atunci cînd se întîlnesc cu un infractor. Persoanele competente au menţionat că "fiecare cetăţean este în drept să reţină un infractor şi să-l predea organelor competente sau să anunţe despre acest lucru la 902. Însă pentru siguranţa personală este mai bine de anunţat poliţia despre locul aflării persoanei căutate".

Ulterior, la ieşirea din Palatul Republicii, unul dintre activiştii PCRM, care l-a aşteptat pe Guma, a încercat să-l încătuşeze pe ultimul, însă democratul a reuşit să evite acest moment.

Deputatul democrat Valeriu Guma a fost condamnat în România la patru ani de închisoare cu executare. Guma a fost condamnat pentru "cumpărare de influenţă şi complicitate la luare şi dare de mită". Deputatul Valeriu Guma ar fi dat prin intermediul surorii sale suma de 20 de mii de dolari americani unui funcţionar din cadrul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). În schimbul acestor bani, funcţionarul trebuia să intervină pe lîngă colegi ca să aranjeze nişte probleme pe care le avea Guma în calitate de acţionar al unei societăţi comerciale cu AVAS. Asta s-ar fi întîmplat în 2006. De cealaltă parte, Guma pledează nevinovat şi susţine că a fost lipsit de o justiţie corectă şi că acesta a fost un dosar politic la comandă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав