X 
Cutremure stiri: 502

Angela Merkel nu consideră că este nevoie de o schimbare a politicii europene

23 sep. 2013,, 17:34   Externe
2376 0
Foto: spiegel.de
Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat luni că nu vede „niciun motiv“ pentru o schimbare a politicii europene a guvernului de la Berlin, după victoria electorală a partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

„Politica noastră europeană impulsionează integrarea şi, din punctul de vedere al CDU, nu există niciun motiv pentru a o schimba“, a spus Angela Merkel, răspunzînd unei întrebări. Germania va menţine presiunea asupra Greciei pentru implementaea reformelor convenite în acordurile de ajutor financiar extern, a mai declarat cancelarul german Angela Merkel, după ce formaţiunea sa a cîştigat o victorie istorică în alegerile legislative desfăşurate duminică. „Nu trebuie să renunţăm să exercităm presiuni asupra Greciei pentru derularea reformelor convenite“, a afimat Merkel. De asemenea, ea a subliniat că a spus adevărul în privinţa situaţiei Greciei şi a posibilităţii ca ţara să aibă nevoie de un al treilea pachet de ajutor financiar extern. „Nu este o chestiune nouă şi a fost abordată repetat în timpul campaniei electorale“, a precizat cancelarul german, adăugînd că ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a ridicat problema în faţa unei comisii parlamentare în noiembrie anul trecut. Merkel a obţinut un sprijin copleşitor din partea populaţiei şi ar putea înregista cel mai bun scor electoral de la victoria lui Helmut Kohl în primele alegeri de după reunificarea din 1990.

Blocul creştin democrat al cancelarului a obţinut 41,5% din voturi, faţă de 25,7% în cazul rivalilor socialişti (SPD), potrivit unor rezultate oficiale provizorii. Merkel nu are însă majoritate în parlament şi va trebui să formeze o coaliţie care să susţină guvernul. În timpul campaniei electorale, Merkel a insistat pe adoptarea de reforme în ţările din zona euro care au primit ajutor financiar extern, susţinînd că este singura cale pentru a creşte competitivitatea economică a Europei. Şomajul din Germania a scăzut de la 12,1% în 2005, cel mai ridicat nivel de după Al Doilea Război Mondial, la 6,8% în prezent, ca urmare a restructurării pieţei muncii, a spus cancelarul. Germania, din postura de cea mai mare economie a zonei euro, are cea mai mare contribuţie la pachetele de ajutor financiar acodate în timpul crizei unor ţări din zona euro care au întîmpinat probleme să se împrumute de pe piaţa financiară la dobînzi sustenabile. Ajutoarele primite de ţări precum Grecia, Portugalia sau Irlanda au fost condiţionate de politici de austeritate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав