X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Putin: conflictul din Siria ar putea afecta țările post- sovietice

24 sep. 2013,, 09:28   Externe
3053 0
Foto: mignews.com
Președintele FR Vladimir Putin a avertizat luni aliații din fostele țări sovietice că războiul din Siria s-ar putea răspîndi în țările în care sînt musulmani.

Putin le-a spus liderilor Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, că rebelii care luptă cu regimul lui Assad pot depăși cadrul conflictului din Siria și Orientul Mijlociu.

"Problema răspîndirii terorismului de la o țară la alta este una absolut reală și poate afecta în mod direct interesele oricărei dintre țările noastre", a spus el, citînd exemplul atacului armat asupra centrului comercial din Nairobi .

"Țările membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă sînt solidare în faptul că rezolvarea situației din Siria este posibilă doar prin mijloace politice pașnice, orice acțiune militară străină ar fi o încălcare flagrantă a dreptului internațional , în limba Cartei ONU – o agresiune", - a declarat liderul rus.

El a subliniat necesitatea de a face tot ce este posibil pentru a pune capăt violențelor din Siria , pentru a începe un dialog între autoritățile din această țară și opoziție.

"O astfel de poziție consolidată este exprimată în declarația adoptată de țările membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă", - a spus președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав