Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

S-a aflat cine a condus masacrul din Nairobi

24 sep. 2013,, 10:25   Externe
2985 0
Foto : topnews.ru
Atacul terorist de la centrul comercial din Nairobi, în urmă căruia au fost ucişi cu sînge rece 68 de oameni, este condus de văduva a unuia dintre jihadiştii care au atacat Londra pe 7 iulie 2007, potrivit unor oficiali din poliţia kenyană. Femeia, de origine britanică şi mamă a trei copii, este suspectată că finanţează şi organizează numeroase activităţi teroriste în regiune. Este vorba de Samantha Lewthwaite, poreclită “Văduva Albă”, soţia lui Jemaine Lindsay, musulman britanic, unul dintre autorii atentatului din Londra, din 2005, care a murit ucigînd 26 de oameni.

Ciudat este faptul că despre “Văduva Albă” se ştia că pune ceva la cale, ea fiind caracterizată de serviciile secrete internaţionale drept cea mai misterioasă şi periculoasă ucigaşă din lume. Lewthwaite s-a mutat în Kenya în 2007 împreună cu cei trei copii și este una dintre principalii recrutori terorişti din Africa de Est.

Gruparea teroristă al-Shabaad şi-a asumat responsabilitatea atacului, în urma căruia au fost 68 de oameni, iar alţi 175 de oameni au fost răniţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?