Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Procurorul general a dispus suspendarea unui judecător din funcție

24 sep. 2013,, 10:50   Societate
2280 0
Foto: polisos.com
Consiliul Superior al Magistraturii a admis demersul procurorului general Corneliu Gurin privind suspendarea provizorie din funcţie a unui judecător de la Judecătoria Căuşeni pe durata anchetei penale, pînă la rămînerea definitivă a hotărîrii pe caz.

Din demersul procurorului general rezultă că, la 21 august curent, Procuratura anticorupţie a iniţiat o cauză penală pe faptul coruperii pasive comise de către respectivul judecător.

Potrivit cauzei penale, magistratul, împreună cu un consultant al aceleiaşi instanţe, ar fi pretins şi primit ilegal de la o persoană tichete pentru alimentare cu 300 de litri de motorină şi 100 de litri de benzină, precum şi bani în sumă de 500 de lei, pentru pronunţarea hotărîrilor de încetare a unor procese contravenţionale.

În rezultatul urmării penale s-a stabilit că judecătorul ar fi utilizat o parte din bunurile pretinse şi primite şi tot el ar fi emis hotărîrile de încetare a proceselor contravenţionale.

Procurorul general a motivat demersul prin faptul că, activînd în continuare în funcţia de judecător, magistratul ar putea să împiedice la stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale şi ar putea influenţa negativ imaginea justiţiei, inducînd dubii privind gradul de integritate al sistemului judecătoresc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?