Cutremure stiri: 502

În alimentarea copiilor în grădinițe și școli trebuie să conteze calitatea, nu prețul – expert

24 sep. 2013,, 17:15   Societate
4052 0
Foto: unghiul.info
„Există mai multe lacune în ceea ce privește modul în care sînt alimentați copiii în grădinițe și școli. Și acestea țin, în primul rînd, de faptul că se pune accent pe preț mic și calitate joasă. Iar acest lucru se răsfrînge negativ asupra sănătății copiilor”, a declarat astăzi pentru NOI.md Tatiana Crestenco, șefa Serviciului Protecția Drepturilor Copilului de la Centrul pentru drepturile Omului din Republica Moldova.

Potrivit expertului, pentru o dezvoltare corectă copiii au nevoie și de o alimentație corespunzătoare. Însă produsele folosite în acest sens de managerii instituțiilor școlare și preșcolare nu corespund întotdeauna standardelor de calitate. „Instituția avocatul parlamentar a efectuat mai multe controale în liceele din țară. Mulți directori se plîng că pe mesele copiilor ajung, de exemplu, crenvurști ieftini sau pește nu prea proaspăt. Există, așadar, o lacună privind modul de aprovizionare, care se face prin intermediul achizițiilor publice. Se pune accent pe prețul mic, dar nu pe calitatea produselor”, a adăugat specialistul.

Managerii instituțiilor trebuie să fie atenți atunci cînd primesc produsele, să verifice integritatea ambalajului, termenul, iar în caz de nereguli, să sesizeze organele abilitate.
Amintim că recent, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat controale în mai multe școli și grădinițe din republică, în urma cărora au depistat o serie de nereguli.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав