Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

Senatorii români au respins proiectul privind reducerea taxelor consulare

25 sep. 2013,, 03:13   Societate
2919 0
Foto: lexcafe.ro
Senatorii români au respins pe 24 septembrie, cu 68 de voturi împotrivă, proiectul privind reducerea taxelor consulare. Inițiativa legislativă a venit din partea parlamentarului Eugen Tomac. Potrivit acestuia, documentul a fost susținut de 40 de parlamentari din toate partidele politice.

„Antonescu a confirmat, alături de colegii săi care guvernează astăzi România, disprețul total faţă de românii din Republica Moldova”, a scris Tomac pe o rețea de socializare, citat de Unimedia.

Proiectul propus de deputatul Eugen Tomac prevedea ca taxele consulare percepute pentru perfectarea oricărui act în procesul de redobîndire a cetăţeniei române să fie reduse cu 90%.

Amintim că în august curent preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că taxele consulare pentru cetăţenii Republicii Moldova trebuie reduse şi că este „mult prea mult" să se ceară acestora dovada că deţin 500 de euro pentru a primi viza de intrare în România.

La începutul lunii septembrie Guvernul României a emis ordonanța de urgență privind stabilirea serviciilor consulare şi a taxelor percepute pentru prestarea acestora. Noua reglementare nu a adus, însă, modificări procedurale sau structurale semnificative, iar taxele au fost menţinute la acelaşi nivel, după transformarea în RON şi cumularea cu taxa de cerere, prevăzută anterior în mod separat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав