Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Numărul beneficiarilor de ajutor social a crescut cu 7500 (VIDEO)

28 sep. 2013,, 09:00   Societate
3772 0
Foto : noi.md
Numărul persoanelor care vor beneficia de ajutor social în perioada rece a anului va fi mai mare cu 7500, a declarat ministrul muncii și protecției sociale și familiei, Valentina Buliga. Odată cu apropierea sezonului rece, ministerul informează cetățenii despre posibilitatea de a depune cereri de ajutor social.

La 1 aprilie au intrat în vigoare amendamentele la Legea cu privire la ajutorul social, conform cărora mărimea ajutorului și numărul de beneficiari a fost mărit. Potrivit Valentinei Buliga, de la intrarea în vigoare a modificărilor, din lista obiectelor de uz casnic de care se ține cont la luarea deciziei privind acordarea compensației au fost excluse televizorul alb-negru, telefonul, bicicleta și altele, iar indicele bunăstării a crescut la 0,9 puncte.

Astfel, "aceste inovații vor crește cu aproximativ 7500 numărul beneficiarilor de compensații în perioada rece a anului", a remarcat ministrul.

Compensațiile pentru căldură cetățenii le vor putea obține începînd cu 1 noiembrie. Pentru aceasta, solicitanții trebuie să depună o cerere la direcția asistență socială din localitate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?