Cutremure stiri: 502

Ambasadorul Serghei Pirojkov: Autorităţile Moldovei trebuie să convingă populaţia de avantajele aderării la UE

26 sep. 2013,, 16:12   Societate
4823 4
Foto: demoscope.ru
Autorităţile Moldovei trebuie să convingă populaţia după exemple concrete de avantajele oferite de integrarea europeană, în particular, semnarea Acordului de asociere R.Moldova - Uniunea Europeană, a declarat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în R.Moldova, Serghei Pirojkov, joi, în timpul unei prelegeri publice ţinute în faţa studenţilor şi a cadrelor didactice ale Universităţii Libere Internaţionale (ULIM).

Potrivit agenţiei "Infotag", diplomatul şi-a exprimat speranţa că la summitul de la Vilnius al "Parteneriatului Estic" în luna noiembrie Ucraina va reuşi să semneze, iar Moldova - să parafeze acordurile de asociere cu UE, inclusiv privind crearea zonei de liber schimb.

"Nu toate întreprinderile sînt pregătite pentru aceasta şi Ucraina riscă să piardă multe dintre ele, şi chiar sectoare competitive. Dar pentru a evita acest lucru, este prevăzută o perioadă de tranziţie, care trebuie utilizată eficient pentru a corespunde standardelor europene şi a atrage investiţii", a spus ambasadorul.

Întrebat de reporterul agenţiei "Infotag" dacă nu cumva acordul cu UE va agrava scindarea din ţară din cauza numeroşilor adepţi ai aderării la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, Pirojkov a subliniat că este necesară o activitate de lămurire serioasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав