X 
Cutremure stiri: 500

Transnistria refuză redislocarea contingentului său militar din Bender

27 sep. 2013,, 15:20   Societate
3647 0
Foto: ria.ru
Transnistria refuză să efectueze redislocarea contingentului său militar din Bender din unitatea amplasată în str. Chişinăului la statul major al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii, i-a comunicat reporterului agenţiei "Infotag" copreşedintele pentru R.Moldova al Comisiei Unificate de Control (CUC), Ion Solonenco.

Potrivit lui, anume acesta a fost motivul pentru care activitatea comisiei în şedinţa de joi a fost de fapt blocată.

Solonenco a confirmat faptul că partea moldovenească refuză să dezbată alte chestiuni pînă la rezolvarea problemei respective, cu redislocarea contingentului.

"Noi nu ştim ce fel de persoane, din care formaţiuni militare, se află la obiectivul situat în imediata apropiere a traseului Chişinău-Odesa, la intrarea în Bender", a subliniat o altă sursă din CUC.

Conform afirmaţiilor copreşedintelui transnistrean al CUC, Oleg Beleacov, "este premature să se vorbească despre redislocare".

"Este vorba în primul rînd despre optimizarea statului major ca atare al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii, iar contingentul din strada Chişinăului reprezintă vreo cincisprezece persoane ocupate de activitatea de intendent", a spus Beleacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав