Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 268
Transnistria stiri: 1417

Viceministrul de externe: După summitul de la Vilnius va începe o etapă mult mai importantă în relaţiile RM-UE

27 sep. 2013,, 15:16   Societate
3033 2
Foto: mfa.gov.md
Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene (MAEIE), Iulian Groza, a declarat că "în ultimii cîţiva ani Moldova a avansat în relaţiile sale cu Uniunea Europeană, înregistrînd rezultate substanţiale".

Potrivit Agenţiei "Infotag", viceministrul a făcut această declaraţie în cadrul conferinţei "Parteneriatul România - Republica Moldova: proiecte concrete, provocări viitoare în context european", organizată de Asociaţia pentru Politică Externă în colaborare cu Centrul Român de Politici Externe.

"Sîntem conştienţi de faptul că la Vilnius va fi totalizată o etapă foarte importantă în dezvoltarea relaţiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. De asemenea, conştientizăm că după summitul de la Vilnius va începe un stadiu mult mai important de implementare a standardelor europene", a spus Groza.

Viceministrul a menţionat că "summitul de la Vilnius va deveni punctul de pornire în adoptarea unei noi agende în relaţiile cu Uniunea Europeană".

"Agenda respectivă va trebui realizată pînă la următorul summit al Parteneriatului Estic, programat pentru începutul anului 2015 la Riga. Această perioadă va constitui cea mai importantă etapă în obţinerea unei perspective europene clare pentru Republica Moldova", a declarat Groza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав