X 
Cutremure stiri: 506

Sondaj: ”Cunosc medici care refuză să-și vaccineze copii” (VIDEO)

28 sep. 2013,, 15:30   Societate
5517 0
Foto : noi.md
Frica că vaccinele le-ar putea afecta sănătatea odraslelor mai persistă încă în rîndul părinților. În cadrul unui sondaj realizat astăzi de către NOI.md în parcul Catedralei din capitală, o parte dintre părinți s-au arătat sceptici vizavi de calitatea acestora, transmite NOI.md.

Dacă unii părinți susțin că își vaccinează copii fără probleme, alții consideră că ele sînt ofensive pentru sănătatea micuților. ”Eu nu mi-am vaccinat copilul și nici n-am să-l vaccinez. Doar vedeți cîte cazuri se întîmplă. Am cunoștință apropiată căreia i-a decedat copilul din cauza vaccinelor. Cunosc multe persoane, printre care și doi medici, care de asemenea nu-și vaccinează copii”, a spus o mămică.

Cel mai grav este că situațiile mediatizate în ultima perioadă a început să pună pe gînduri tot mai mulți părinți. ”Primul copil l-am vaccinat, parcă e totul bine. Al doilea încă n-a fost vaccinat și nu știu încă dacă îl vom vaccina. Sînt prea multe vaccine. De multe ori nu ni se răspunde la întrebări”, a precizat un alt părinte.

La 1 octombrie, în R. Moldova va începe vaccinarea obligatorie împotriva infecției pneumococice. Un ordin în acest sens a fost semnat zilele astea de către ministrul Sănătății, Andrei Usatîi.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав