Arşiţa stiri: 212
Jocurile Olimpice stiri: 292
Transnistria stiri: 1461

Muntean: Guvernarea urmărește lichidarea PCRM

28 sep. 2013,, 12:38   Politică
7932 7
Foto: tribuna.md
Deputatul fracțiunii PCRM, Iurie Muntean, susține că organizarea așa-ziselor audieri parlamentare privind ”arsenalul de muniții din Durlești”, la care ar avea implicare Partidul Comuniștilor, a fost o farsă ”îndreptată împotriva PCRM-ului, dar în ultimul moment au înțeles că aceasta ar putea să-i coste totul”.

”Noi suntem, absolut sigur că această farsă pusă la cale ieri de Streleț, care a confundat mai multe lucruri și, de fapt, a pus sub lovitură subalternul său politic, Recean și pe subalternul politic al lui Plahotniuc, Gurin, această farsă a avut un singur scop – lichidarea PCRM. Punerea în afara legii a celui mai mare partid din Moldova și unicului partid de opoziție”, a declarat pentru agenția OMEGA, Iurie Muntean.

Deputatul a menționat că ”pe parcursul ultimelor câteva zi, presa lui Plahotniuc, cum ar fi Publika tv, Prime, Canal 3 și posturile controlate de Filat, constant subliniază că Mihail Amerberg, activist PCRM, mai că cel care stabilește politica întregului partid păstrează acasă tot felul de arme periculoase”.

”Încearcă să acrediteze ideea că Partidul Comuniștilor constă din niște radicali, teroriști și, urmează a fi scos în afara legii pentru că este un partid periculos pentru societate, deoarece are asemenea membri. De remarcat că Mihail Amerberg nu a fost nici măcar reținut, iar la domiciliul acestuia au fost găsite niște imitații de arme de colecție, care nu reprezintă o amenințare la securitatea cetățenilor. Dacă ați observat, ei îl leagă pe Amerberg de omorul dublu de la Durlești”, a specificat Muntean.

În ședința din 26 septembrie, deputatul liberal, Valeriu Munteanu, s-a interesat despre asistarea mai multor deputați comuniști la perchezițiile care au avut loc pe 24 septembrie, la un activist al PCRM. Munteanu a cerut procurorului general și ministrului de Interne să vină cu o informație în acest sens. Cererii i s-a alăturat și președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, care a solicitat informații despre ”arsenalul de arme și muniții care a fost depistat la Durlești”.

Audierile urmau să fie organizate pe 27 septembrie, însă nu au avut loc din cauza că ministrul de Interne, Dorin Recean și procurorul general, Corneliu Gurin, nu s-au prezentat.

Pe data de 24 septembrie, în timp ce se îndrepta la acțiunea de protest organizată de PCRM, Mihail Amerberg a fost reținut cu forța, suspectat de implicare în asasinatul de la Durlești după ce Partidul Comuniștilor a anunțat despre acțiunile sale din această toamnă, scopul fiind detronarea actualei guvernări, prin demiterea Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Cinci deputați comuniști, care au fost prezenți la percheziție, au declarat în cadrul unei conferințe de presă că acțiunile forțelor de ordine au drept scop intimidarea și persecutarea membrilor Partidului Comuniștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав