Cutremure stiri: 506

DESCOPERIREA oamenilor de ştiinţă: oamenii, din ce în ce mai VIOLENŢI din cauza încălzirii globale

30 sep. 2013,, 09:30   Externe
3204 0
Foto : ruvr.ru
Oamenii devin din ce în ce mai violenţi din cauza încălzirii globale. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de specialiştii unei prestigioase Universităţi din California. Oamenii de ştiinţă estimează că pînă în 2050 temperatura medie globală va creşte cu 2-4 grade Celsius. Consecinţa? Înmulţirea cu 50 la sută a conflictelor violente. Studiul a stîrnit o polemică aprinsă în cercurile ştiinţifice.

Pietre, cocktail-uri Molotov, bîte de baseball şi confruntări violente între protestari şi forţele de ordine. Este o imagine comună a protestelor din ultimii ani. Profesorii de la Universitatea Berkeley din Califoria au o teorie şi pun aceste manifestări violente pe seama încălzirii globale. Ei au analizat violenţele din Europa, India, Australia, SUA, Tanzania, Asia de Sud şi chiar evenimente istorice precum căderea Imperiului Maya. Concluzia a stîrnit îngrijorare.

"Peste tot în lume, de-a lungul istoriei, indiferent dacă ne uităm la scară mică sau mare, fluctuaţiile climatice par să influenţeze conflictele", susţine un cercetător de la Universitatea Berkley.

Ipoteza potrivit căreia creşterea temperaturilor generează creşterea violenţei la nivel global este însă contestată de cercetătorii germani. La Hamburg s-a realizat un studiu asemănător, iar rezultatele sînt altele. 16 din cele 27 de analize arată că încălzirea globală creşte probabilitatea izbucnirii unor evenimente violente. Însă rezultatele celorlalte 11 arată că încălzirea globală ar putea totodată să conducă la diminuarea incidentelor violente sau, la fel de bine, ar putea să nu aibă niciun efect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав