X 
Cutremure stiri: 500

Moldova va primi din România gaz mai ieftin decît cel din Rusia – declarație

30 sep. 2013,, 12:16   Societate
6434 7
Foto: radiochisinau.md
Gazele livrate Republicii Moldova de către România vor fi mai ieftine decît cele procurate în prezent de Chișinău de la Federația Rusă. Cel puțin așa declară în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti, Bogdan Aurescu, relatează NOI.md.

”Sînt unele păreri neavizate care încearcă să spună că preţurile la gaze, pe acest gazoduct, vor fi mai mari decît preţurile pe care Republica Moldova le va aduce din alte surse. O spun din surse autorizate, pentru că m-am ocupat de acest lucru: în platoul continental al României, în care va începe exploatarea resurselor de gaze, în orizontul foarte apropiat, există resurse suficiente, estimate, conform surselor publice, la aproximativ 500-600 de miliarde de metri cubi de gaz. Dacă gazoductul Iaşi-Ungheni va avea o capacitate de 1,5-2 miliarde de metri cubi de gaz anual, vă daţi seama că există suficiente surse proprii ale României pentru a alimenta acest gazoduct”, a declarat Bogdan Aurescu.

Totodată, oficialul român a remarcat necesitatea de a depune în continuare eforturi pentru a extinde gazoductul spre Chişinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав