X 
Cutremure stiri: 506

Cauza intoxicațiilor de la Bălți va fi anunțată mîine – declarație

30 sep. 2013,, 13:09   Societate
3035 0
Foto: aif.md
Deocamdată nu este clar dacă cei patru studenți de la Bălți s-au intoxicat în urma consumării produselor de la cantina universitară. Doar după aflarea rezultatelor investigațiilor de laborator se va putea confirma sau infirma acest fapt. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de medicul-șef adjunct al Centrului de Sănătate Publică din Bălți, Veaceslav Cîșlaru.

“Vineri, au fost înregistrate 4 cazuri de intoxicație alimentară, după ajutor adresîndu-se un student la Universitatea de Stat ”Alecu Russo”, doi elevi de la liceul „Ion Creangă” și unul de la Colegiul Pedagogic, ultimele două instituții aflîndu-se pe același teritoriu cu universitatea. Tinerii au spus că au mîncat joi seara, pe 26 septembrie, la cantina universitară, după care s-au simțit rău. Ei au fost internați la Spitalul Clinic Municipal din Bălți, iar la moment se simt mai bine”, a precizat medicul.

De la cantina universității, care deservește zilnic circa 500 de persoane, au fost prelevate probe pentru laborator. „Investigațiile continuă, specialiștii noștri vor face publice rezultatele analizelor mîine sau poimîine. Doar atunci va fi clară cauza intoxicațiilor”, a adăugat Veaceslav Cîșlaru.

La rîndul său, rectorul universității, Gheorghe Popa, a declarat pentru NOI.md că vineri s-au adresat după ajutor vreo 16 studenți, suspectați de intoxicație alimentară. „Doar vreo 10 dintre acești studenți au confirmat că au mîncat la cantina universitară, ceilalți nici nu știu unde se află aceasta. Așa că vom avea un tablou clar cînd vor fi gata analizele de laborator. Oricum, pînă în prezent, nu s-au mai înregistrat cazuri de toxiinfecții alimentare la această cantină, care, de altfel, este una foarte bună”, a subliniat rectorul.

Amintim că, la moment, în Secția boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal din Bălți se află internați 4 studenți, care susțin că s-au ales cu intoxicații alimentare, după ce au luat masa la cantina universitară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав