X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Găgăuzii au cerut aderarea R.Moldova la Uniunea Vamală

30 sep. 2013,, 16:16   Societate
3843 3
Foto: vybor.md
În cadrul mitingului care s-a desfășurat ieri seara la Comrat locuitorii autonomiei găgăuze au cerut aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Unul dintre organizatorii acțiunii, Leonid Dobrov, a declarat că partidele de guvernămînt de la Chișinău dispersează găgăuzii, de aceea ”autonomia trebuie să primească o cotă unică în parlamentul Moldovei”, transmite portalul Gagauzinfo.md.

Dobrov a subliniat că ”nu mai pot fi tolerate declarațiile autorităților privind necesitatea unirii cu homosexualii din Occident”, de aceea se pronunță în favoarea organizării unui referendum privind aderarea R.Moldova la Uniunea Vamală. ”Cum poți merge împotriva sondajelor sociologice care arată că 70% din cetățeni doresc aderarea la Uniunea Vamală? Cum poți merge împotriva voinței poporului? Vă îndemn să insistăm asupra organizării, pînă la sfîrșitul acestui an, pe teritoriul Găgăuziei a referendumului privind aderarea la Uniunea Vamală, indiferent de apartenența politică. Avem acest drept și nimeni nu ne poate refuza”, a declarat deputata Irina Vlah.

Participanții la miting au solicitat deputaților Adunării Populare a Găgăuziei să anunțe organizarea, pînă la sfîrșitul acestui an, a referendumului privind statutul amînat al autonomiei. Potrivit deputatului Adunării Populare, Serghei Cimpoieș, acest referendum ”va proteja Găgăuzia în cazul în care Moldova își va pierde suveranitatea”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав