X 
Cutremure stiri: 506

Pavel Filip: Ne-am propus să digitalizăm toate serviciile publice

1 oct. 2013,, 14:18   Societate
3585 2
Foto: moldnews.md
Consolidarea încrederii populaţiei în programele IT, digitalizarea tuturor serviciilor publice – acestea sînt doar cîteva dintre scopurile “Strategiei Naţionale Moldova Digitală 2020. Obiectivul ‒ “Un mediu digital securizat şi protejat”. Programul a fost prezentat astăzi la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) în cadrul lansării „Lunii Securităţii Cibernetice în Guvern”, notează NOI.md.

„În condiţiile în care mare parte din populaţie dispune în prezent de un calculator, poştă electronică sau un echipament mobil conectat la internet, este necesar să întreprindem acţiuni de promovare, dar şi de securizare a spaţiului digital. Intenționăm să digitalizăm aproape toate serviciile publice, ne referim nu doar la măsuri ce ar exclude accesul unor viruşi, dar și care ar elimina şi flagelul furturilor din bazele de date privind identitatea”, a menționat ministrul, Pavel Filip.

Programul „Lunii Securităţii Cibernetice în Guvern” prevede mai multe activități. „Acestea au ca scop promovarea unei utilizări mai sigure a internetului, sporirea interesului pentru securitatea informaţiilor prin coordonare politică şi mass-media”, a menționat Stela Mocanu, director executiv al Centrului de Guvernare Electronică.

„Luna Securităţii Cibernetice în Guvern” este o campanie desfăşurată în octombrie sub egida Uniunii Europene.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав