Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Narîșkin despre Uniunea vamală: Rusia nu presează țările post-sovietice, ci le informează cu privire la consecințe

2 oct. 2013,, 10:25   Politică
2761 5
Foto: ruvr.ru
Rusia nu exercită nicio presiune asupra Ucrainei și altor state CSI. Acest lucru l-a declarat pe 1 octombrie de la tribuna APCE Președintele Dumei de Stat, Serghei Narîșkin. Totodată președintele Dumei de Stat a declarat că Rusia are dreptul de a furniza informații cu privire la beneficiile pe care le are Ucraina și alte țări de la aderarea la Uniunea vamală și ce consecințe pot să apară în cazul asocierii cu UE.

"Indiferent de ce acord ar semna Ucraina, unde nu ar intra, ne vom face în continuare griji pentru ei - acolo trăiesc frații și surorile noastre. Toate aceste state sînt suverane și dreptul de a lua decizia le revine", - a spus Serghei Narîșkin , răspunzînd la o întrebare din partea unui europarlamentar cu privire la "presiunea exercitată asupra Armeniei, Ucrainei și Republicii Moldova de către Rusia în legătură cu perspectiva de integrare europeană".

" Rusia are un volum mare de cooperării politice, economice, umanitare, militare și tehnice cu țările CSI, inclusiv Ucraina. Desigur, Rusia și țările din Uniunea vamală și Spațiul Economic Comun - Rusia, Belarus și Kazahstan - sînt interesate de faptul ca spațiul economic comun să fie cît mai mare". Sîntem interesați de faptul ca în Uniunea vamală să intre Ucraina, și eventual, alte țări ale CSI. Toate aceste state sînt suverane, iar autoritățile din aceste țări și popoarele lor vor decide ce să semneze și unde să intre. Rusia nu exercită nicio presiune asupra lor", - a spus Serghei Narîșkin, subliniind că alegerea finală este a statelor suverane .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав