X 
Cutremure stiri: 502

Băsescu reacționează dur la declarațiile lui Rogozin privind România

2 oct. 2013,, 13:53   Politică
10979 11
Foto: ghimpele.ro
”România nu şi-a declarat niciodată intenţia de a anexa vreo ţară”, a subliniat președintele Traian Băsescu. Șeful statului vecin i-a răspuns astfel vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, care declarase că Bucureștiu planifică integrarea Republicii Moldova în UE, iar apoi anexarea acesteia la România. "Dmitri Rogozin cînd se trezeşte întîi face o declaraţie la adresa României şi apoi îşi bea ceaiul", a mai spus Traian Băsescu.

Şeful statului român și-a exprimat speranța că Moldova va reuși să se integreze în UE. "Să dea Dumnezeu să reuşim cu integrarea în Uniunea Europeană. România nu şi-a declarat niciodată intenţia de a anexa vreo ţară, dar bătălia noastră este pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, atunci aproape nu vom mai avea frontiere, vom fi cetăţeni europeni şi noi, şi cetăţenii Republicii Moldova. Declaraţii de acest tip ale demnitarului rus nominalizat sînt frecvente. El cum se trezeşte face o declaraţie, întîi la adresa României, după care bănuiesc că-şi bea ceaiul sau, mă rog, altceva", a răspuns Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat, ieri, pe contul său de pe Twitter, întîlnirea preşedintelui României, Traian Băsescu, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman. Rogozin a afirmat că preşedintele român planifică integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, apoi anexarea acesteia de către România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав