X 
Cutremure stiri: 500

Štefan Füle promite sporirea nivelului de viața în Moldova după semnarea Acordului de Asociere

3 oct. 2013,, 16:19   Societate
3082 5
Foto: cronicaromana.ro
Comisarul Uniunii Europene pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Štefan Füle, susține că odată cu semnarea de către Republica Moldova a Acordul de Asociere, cetățenii ar trebui să se bucure de prețuri mai mici și de o calitate mai bună a produselor. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat pentru Moldova.ORG

Oficialul susține că studii independente au arătat că economia moldovenească ar obține beneficii de pe urma liberalizării comerciale aprofundate și cuprinzătoare în comerțul bilateral UE-Moldova.

“Eforturile Moldovei de a implementa valorile europene o determină să fie un partener important pentru UE și lider în Parteneriatul Estic. Cînd am început negocierea Acordului de Asociere cu Moldova, Ucraina aproape că își finalizase propriul proces de negocieri care ne-a permis să parafăm documentul în 2011. La acea vreme, negocierile pe partea de comerț cu Moldova (Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător) nici măcar nu începuseră. Cu toate acestea, negocierile au fost finalizate într-un timp record: în doar 16 luni, la mijlocul lunii iunie. Anume acest lucru explică de ce Ucraina este acum gata să semneze Acordul de Asociere în timp ce împreună cu Moldova pregătim textul pentru parafare”, a spus oficialul.

De asemenea, Štefan Füle susține că, teoretic, regiunea transnistreană are posibilitatea de a participa integral în Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, însă, trebuie să-i comunice Guvernului Moldovei intenția de a fi parte a acestui acord de la început sau odată cu intrarea acestuia în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав