Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 274
Transnistria stiri: 1418

Obama a avertizat cu privire la posibilitatea de default iminent în SUA

4 oct. 2013,, 02:07   Externe
3790 0
Foto: gdb.voanews.com
Președintele SUA Barack Obama a declarat că este deranjat de situația care a apărut în Statele Unite, ca urmare a faptului că Congresul nu a reușit să se pună de acord asupra bugetului anului fiscal 2014, care începe la 1 octombrie.

"Toți mă știu drept un tip liniștit < ... > Unii cred că prea liniștit. Sînt supărat ? Bineînțeles. Pentru că toate acestea sînt inutile", - a spus Obama pentru postul de televiziune CNBC . Totodată președintele a avertizat despre pericolul de default.

"Dacă s-a creat așa o situație că o fracțiune poate aduce tara la default, atunci avem probleme. Și dacă ei sînt dispuși să o facă acum, vor fi dispuși să facă acest lucru și mai tîrziu", - a spus presedintele, menționînd că a făcut anterior în mod repetat concesii republicanilor, reținînd emoțiile și retorica.

Amintim că la 1 octombrie în Statele Unite a început un nou an fiscal, însă fără buget adoptat. Camera Reprezentanților controlată de republicani a insistat asupra includerii în proiectul de buget a clauzei privind anularea sau amînarea reformei sistemului de sănătate - una dintre cele mai importante inițiative ale lui Obama. Senatul, unde democrații dețin majoritatea, a respins toate aceste amendamente.

Ca rezultat, pentru prima dată în 17 ani, birourile guvernamentale americane au fost închise și mai mult de 800.000 de funcționari publici au fost trimiși în concediu forțat.

Anterior Obama a declarat că incapacitatea Congresului de a ajunge la un compromis privind bugetul și aprobarea finanțării pentru instituțiile de stat amenință economia țării. Obama a calificat drept zadarnice încercările republicanilor de a anula sau amîna punerea în aplicare a reformei în sănătate și a menționat că funcționarii publici au devenit " țapi ispșitori" în climatul politic actual.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав