Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Vitalie Andrievschi: Rusia va înăspri condițiile de ședere pentru toți migranții, nu doar pentru cei din Moldova

5 oct. 2013,, 11:00   Societate
4721 1
Foto: tribuna.md
Recenta decizie a autorităților din Federația Rusă (FR) de a înăspri legislația privind cetățenii străini, care vin să munceacă în Rusia, nu vizează în mod direct Republica Moldova. Despre aceasta a declarat pentru NOI.md, expertul politic, Vitalie Andrievschi.

Analistul a menționat că intenția Rusiei de a institui condiții mai dure pentru cei care merg la muncă în Rusia nu este una recentă. „Despre acest lucru se vorbește în ultimii trei ani. Autoritățile ruse doresc ca intrarea în țară să fie doar cu pașapoarte internaționale, dar moldovenii de mult circulă cu ele. Ucrainienii, în schimb, intră cu buletinele de identitate. Fapt care cauzează o serie de probleme privind controlul cetățenilor. Pentru că mulți dintre cetățenii străini nu sînt înregistrați, a crescut numărul de infracțiuni în Rusia. La fel, dacă ei muncesc la negru, nu dau bani în caznaua statului rus”, a specificat Andrievschi.

În opinia expertului, aceste modificări nu au nicio legătură cu ultimele aspecte dintre relațiilor moldo-ruse, în special, embargoul impus de FR la importul de vinuri moldovenești sau la fructe. „Acest fapt nu vizează în mod direct R. Moldova. Rusia nu este interesată să piardă brațe calificate de muncă. Or, cetățenii moldoveni, care muncesc în Rusia și muncitorii din Ucraina, spre deosebire de cei din Asia Mijlocie, prestează servicii calitative”, a mai opinat expertul.

Menționăm că, în prezent, circa 200 mii de moldoveni, aflaţi la muncă în Rusia, s-ar putea confrunta cu probleme la întoarcerea în Federaţia Rusă, dacă nu s-au înregistrat la poliţia locală sau la birourile Serviciului Federal de Migraţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав