Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Olanda a acționat Rusia în arbitrajul internațional

5 oct. 2013,, 12:35   Externe
2965 3
Foto: lb.ua
Olanda a dat în judecată Rusia, în baza Convenției ONU privind dreptul maritim în legătură cu reținerea activiștilor Greenpeace, acuzați de piraterie și a navei Arctic Sunrise.

Anterior Olanda a chemat autoritățile ruse să elibereze imediat nava și echipajul, declarînd că vor întreprinde măsuri legale în acest caz.

Amintim că 30 de reprezentanţi Greenpeace au fost reţinuţi luna trecută, după ce au încercat să urce pe platforma petrolieră Prirazlomnaia în Marea Barents. Ei sînt acuzaţi de piraterie şi riscă până la 15 ani de închisoare. Green peace a calificatreținerea drept ilegală, iar acuzațiile de pirateria – absurde.

Activiștii Greenpeace au încercat pe 18 septembrie să urce pe o platformă a Gazpromului în Marea Barents. Tentativa a fost oprită de grăniceri și paza platformei. A doua zi forțele speciale ruse au sechestrat nava și au adus-o în portul Murmansk. Reprezentanții Greenpeace consideră că extragerea ţiţeiului la Prirazlomnaia este periculoasă pentru ecologia Arcticii.

În Murmansk instanța locală a arestat activiștii Greenpeace aflați la bord și membrii echipajului - inclusiv căpitanul, cetățeanul american Peter Willcox.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?