X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Sondaj: Majorarea prețurilor la medicamente îi afectează în primul rînd pe cei vîrstnici (VIDEO)

7 oct. 2013,, 17:20   Societate
3923 1
Foto: noi.md
Cetățenii, mai ales cei în etate, se arată îngrijorați de majorarea prețurilor la medicamente.

Modificările recente ale prețurilor la unele produse farmaceutice, dispuse prin ordinul ministrului sănătății, Andrei Usatîi, din 4 octombrie curent, pune oamenii pe gînduri.

În cadrul unui sondaj realizat de NOI.md, mai mulți cetățeni și-au exprimat nemulțumirea față de majorarea prețurilor. „Oare ministrul sănătății sau altcineva dintre demnitari se consultă cu noi atunci cînd întreprind asemenea măsuri?”, și-a exprimat indignarea o pensionară. „Ne va bate la buzunar, avînd în vedere pensiile și salariile foarte joase de la noi”, a spus un bărbat.

“Mă strădui să evit folosirea preparatelor medicamentoase în tratarea anumitor afecțiuni, dar consider că nu sînt deloc binevenite aceste majorări”, a spus un alt cetățean.

Menționăm că reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului au declarat astăzi pentru NOI.md că aceste majorări de prețuri la medicamente nu constituie un motiv de îngrijorare, ele fiind condiționate de deprecierea leului față de dolarul american și euro din ultima perioadă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?