X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 272
Transnistria stiri: 1418

Întreprinderea "Red Union Fenosa" a fost amendată cu 180 de mii de lei pentru încălcarea regulilor concurenţiale

8 oct. 2013,, 10:13   Societate
2870 1
Foto: noi.md
"Întreprinderea "Red Union Fenosa" a fost amendată cu 180 de mii de lei pentru încălcarea regulilor concurenţiale", a declarat în cadrul unui interviu pentru "Infotag" preşedinta Consiliului Concurenţei, Viorica Cărare.

Potrivit sursei citate, "întreprinderea impunea anumite condiţii clienţilor săi, care nu ţineau de distribuţia energiei electrice, şi anume, procurarea unui anumit tip de contor".

"Această practică a limitat dreptul de alegere a consumatorului şi a dus la cheltuieli mai mari. Preţul contorului era mai mare decît preţul la alţi concurenţi de pe piaţă. Amenda instituită pentru această încălcare este de 180 de mii de lei. Decizia este finală şi irevocabilă", spune preşedinta Consiliului.

Potrivit ei, un alt caz de încălcare a regulilor concurenţiale este dosarul ”Insulina”, cînd doi agenţi economici - "DIDIADI- PRIM" S.R.L. şi ÎM "ISEPS-FARMA"S.R.L., au crescut preţul în mod artificial în cadrul unei licitaţii din Programul Naţional "MoldDiab".

"Ca urmare a acestei înţelegeri între firme, nu s-a putut asigura cu insulină decît 80% din necesitatea populaţiei, în timp ce, dacă s-ar fi respectat regulile, necesarul la nivel naţional ar fi fost acoperit complet. Consiliul Concurenţei a intervenit în acest caz, iar agentul economic a fost amendat cu 60 de mii de lei, decizia fiind definitivă şi irevocabilă", spune Cărare.

Sursa citată susţine că Consiliul Concurenţei este ca un arbitru pe piaţa economică, rolul său fiind de a interveni atunci cînd pe piaţă sînt încălcate regulile concurenţei, pentru a înlătura abaterile de la lege şi de a stimula cultura concurenţei în rîndul agenţilor economici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав