Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Păturile social vulnerabile ale populaţiei din Moldova vor putea primi temporar locuinţe sociale

9 oct. 2013,, 09:00   Societate
5382 0
Foto: tion.ro
Păturile puţin asigurate ale populaţiei din Moldova vor avea posibilitatea să arendeze locuinţe sociale pentru perioada dificultăţilor financiare. Aceasta prevede proiectul de lege examinat marţi de către grupul de lucru din cadrul Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe.

Potrivit Agenţiei "Infotag", şefa Direcţiei generale arhitectură a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Elena Bejenaru, a comunicat că proiectul se bazează pe mai multe legi adoptate în ultimii 30 de ani.

"Unul dintre cele mai importante aspecte ale proiectului de lege respectiv este locuinţa socială, care va fi oferită acelor categorii de cetăţeni care nu o vor putea cumpăra niciodată. Statul le va da în arendă spaţiu locativ pentru o anumită plată. Suma plăţii pentru arendă va fi stabilită în funcţie de starea financiară a arendaşului, şi nu de costul de piaţă", a spus Bejenaru.

Potrivit şefei direcţiei, în cazul imposibilităţii de plată a sumei stabilite, proiectul prevede acordarea ajutorului din partea administraţiei locale, exclusiv pentru perioada de arendă.

"Beneficiarul va fi asigurat cu spaţiu locativ pînă cînd situaţia lui financiară se va îmbunătăţi. El va prezenta periodic datele privind situaţia financiară şi, în cazul în care aceasta nu se va redresa, va putea folosi spaţiul locativ toată viaţa", a menţionat Bejenaru. De asemenea, proiectul de lege vizează locuinţa de serviciu, lista beneficiarilor în acest sens urmînd să fie examinată de guvern. "În proiect se menţionează că beneficiari ai locuinţelor de serviciu pot fi atît funcţionarii, cît şi cetăţenii care au semnat un contract cu anumite instituţii de stat, cum ar fi Forţele Armate şi Ministerul Apărării, MAI, procuratura", a informat Bejenaru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?