Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Coreea de Nord şi-a plasat armata în stare de alertă (VIDEO)

9 oct. 2013,, 13:20   Externe
3474 1
Foto: directpress.ru
Coreea de Nord a avertizat marţi Statele Unite ale Americii împotriva «unei catastrofe teribile» şi şi-a plasat trupele în stare de alertă, înaintea manevrelor comune prevăzute de SUA, Japonia şi Coreea de Sud, implicînd un submarin american, relatează agenţiile de presă AFP, Yonhap şi RIA Novosti.

Phenianul şi-a ridicat tonul în ultimele zile, după anunţul făcut săptămîna trecută de Seul şi aliatul său american cu privire la un plan care prevede o «descurajare adaptată» în faţa ameninţării nucleare reprezentată de Nord.

Manevrele navale tripartite ar trebui să înceapă marţi în apele Peninsulei Coreene, dacă taifunului ce s-a abătut asupra regiunii se va retrage. La aplicaţiile comune urmează să participe şi submarinul american cu propulsie nucleară USS George Washington. Trupele nord-coreene au fost plasate în stare de alertă pentru a fi pregătite «de lansarea unei operaţiuni în orice moment», a indicat agenţiei oficiale a Coreii de Nord, KCNA, un purtător de cuvînt al armatei regimului comunist.

Situaţia din peninsulă «se tensionează din nou», a avertizat Phenianul, care a atenţionat Washingtonul că apropierea soldaţilor săi de graniţa Nordului ar putea provoca «un dezastru imprevizibil». «Statele Unite vor fi responsabile în totalitate de catastrofa teribilă cu care se vor confrunta forţele de agresiune imperialiste», mai scrie KCNA, utilizînd vocabularul Războiului Rece cu care Nordul este familiar.

Manevrele programate pentru marţi reprezintă «un exerciţiu anual de căutare şi salvare, de natură umanitară», a indicat un purtător de cuvînt al forţelor sud-coreene şi americane. Săptămîna trecută, un înalt responsabil american al apărării a descris aceste manevre tripartite ca «din ce în ce mai obişnuite».

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?