X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Curtea de Apel a anulat încheierea Judecătoriei Buiucani referitoare la noii acţionari ai MAIB

10 oct. 2013,, 10:26   Societate
2948 0
Foto: exclusivenews.ro
Curtea de Apel Chişinău, la aproape 24 de ore după emiterea deciziei, a anunţat anularea încheierii Judecătoriei Buiucani cu privire la acţionarii noi ai Moldova-Agroindbank (MAIB). Decizia a fost luată de judecătorul Mihai Ciugureanu.

Andrei Velicev, juristul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), a comunicat Agenţiei "Infotag" că astfel a fost anulată decizia prin care regulatorului i s-a interzis să întreprindă orice acţiuni în privinţa acţionarilor noi ai MAIB cu înregistrare în Marea Britanie, Letonia şi Cipru.

Luarea deciziei Curții de Apel a fost amînată de patru ori pe parcursul a trei luni. În perioada procesului o parte din acţionarii noi au preferat să se despartă de acţiunile procurate, pe care le-au vîndut. Audierile au avut loc fără invitarea părţilor.

Agenţia "Infotag" a comunicat anterior că BNM a atacat încheierea Judecătoriei Buiucani la sfîrşitul lunii iunie. Înainte de aceasta, Consiliul de administraţie al BNM a emis pe 27 iunie o decizie prin care a calificat drept "concertate" acţiunile celor cinci companii care au achiziţionat în total 17,2% din acţiunile băncii. Regulatorul pieţei a constatat semne de "administrare concentrată" în acţiunile acestora, ceea ce subînţelege că respectivele au avut o înţelegere preliminară privind acţiuni comune de cumpărare a acţiunilor MAIB.

Pe 28 iunie Judecătoria Buiucani i-a interzis BNM să adopte orice decizii referitoare la noii acţionari ai MAIB, pentru a nu le bloca dreptul de vot, nici dreptul de desfăşurare a adunării generale a acţionarilor, care a avut loc pe 28 iunie şi la care, cu 86,2% de acţiuni cu drept de vot ale acţionarilor "vechi" şi cei "noi" ai băncii, în calitate de nou preşedinte al băncii a fost ales Serghei Cebotari, care activase pînă atunci în calitate de prim-vicepreşedinte al MAIB.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?