X 
Cutremure stiri: 502

FMI prognozează pentru anii 2013-2014 o creștere a PIB-ului Moldovei cu 4%

10 oct. 2013,, 11:05   Economie
5080 0
Foto: immromania.ro
Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează pentru anii 2013 și 2014 o creștere a PIB-ului Republicii Moldova cu 4%, transmite NOI.md.

Această informație este prezentată în raportul FMI din octombrie ”Perspectivele dezvoltării economiei mondiale” (World Economic Outlook). Însă prognoza de creștere a PIB-ului Moldovei ar putea fi majorată în raportul următor, deoarece în actualul document nu au fost incluse rezultatele ultimii Misiuni de evaluare a FMI, care s-a aflat în Moldova în perioada 18 septembrie – 1 octombrie 2013.

Amintim că după finalizarea primei monitorizări post-program, efectuate după încheierea programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă), experții FMI au majorat prognoza de creștere a produsului intern brut (PIB) al Republicii Moldova, în anul 2013, de la 4% pînă la 5,5%. Șeful Misiunii FMI, Max Alier, a menționat atunci că economia Republicii Moldova îşi revine după seceta gravă din vara anului trecut. După o contractare nesemnificativă a economiei naţionale, pentru anul 2013, experții FMI prognozează o creştere a PIB-ului cu 5,5%, datorată redresării situaţiei în agricultură şi sectoarele industriale conexe, precum și datorită creșterii exportului și volumului de consum.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав