Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Noii acționari ai MAIB au reușit să vîndă cea mai mare parte a acțiunilor achiziționate

10 oct. 2013,, 15:35   Societate
3422 0
Foto: allmoldova.com
Noii acționari ai Moldova-Agroindbank (MAIB) au reușit să vîndă cea mai mare parte a acțiunilor băncii, achiziționate în aprilie-mai 2013.

Solicitat de "Infotag", avocatul BNM Andrei Velicev a spus că "acum în proprietatea lor se află 7,9 % din 17,2%, achiziționate inițial".

Potrivit lui, după cercetarea gamei largi de informații despre noii acționari ai MAIB, se poate spune cu siguranță că "la achiziționarea de acțiuni ale băncii ei au acționat în mod concertat".

Valoarea de piață a unei acțiuni MAIB la momentul tranzacțiilor constituia 1080 de lei.

Curtea de Apel Chișinău a casat hotărîrea Judecătoriei sectorului Buiucani în cazul MAIB, prin care a BNM i s-a interzis să întreprindă vreo acțiune în raport cu noii acționari ai MAIB înregistrați în Marea Britanie, Letonia și Cipru.

În zilele următoare, noii acționari vor fi informați despre faptul că sînt limitați în drepturi și vor fi supuși unor verificări suplimentare.

BNM a contestat hotărîrea judecătoriei sectorului Buiucani în luna iunie. Consiliul de Administrare al BNM, la 27 iunie, a adoptat decizia prin care a calificat acţiunile a cinci companii, care au achiziţionat în total 17,2% din acţiunile băncii, drept "convenite". Regulatorul pieţei a depistat în activitatea acestora elemente ale unor "acţiuni concertate". Aceasta presupune înţelegerea prealabilă de a acţiona în comun în tranzacţia de cumpărare a acţiunlor MAIB.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?