X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Circa 7000 de cetățeni moldoveni au interdicția de a accede pe teritoriul Rusiei

11 oct. 2013,, 16:49   Societate
10400 15
Foto: usa-visa-center.ru
Serviciul Federal pentru Migrație al Rusiei a interzis accesul pe teritoriul Rusiei pentru 6900 de cetățeni ai Republicii Moldova care au încălcat regimul de migrație, a comunicat pentru ”Panorama” președintele Congresului diasporelor moldovenești, Alexandru Calinin.

În mare parte, este vorba despre muncitorii migranți care mai mulți ani au muncit ilegal pe teritoriul Federației Ruse. Calinin a negat informația apărută în presă despre deportările în masă a muncitorilor migranți moldoveni.

”Pentru deportarea unui cetățean moldovean este necesară decizia instanței de judecată. Deocamdată, este vorba despre interdicția de intrare pe teritoriul Rusiei a cetățenilor care au încălcat regulile de trecere a hotarului și cele de ședere pe teritoriul Rusiei și au activat ilegal. Chestiunea constă în aceea că a început să funcționeze programul electronic a Serviciului Federal pentru Migrație care duce evidența deplasării tuturor cetățenilor străini pe teritoriul Rusiei.

Din baza de date se vede ce documente au fost perfectate și în baza căror motive cetățeanul străin se află pe teritoriul Rusiei. În cazul în care cineva a încălcat regimul de migrație, datele cetățeanului străin respectiv sînt evidențiate cu colare roșie. Serviciul Federal pentru Migrație a comunicat că, în prezent, numărul persoanelor care au încălcat regimul de ședere se ridică la 197 de mii, însă interdicția de intrare pe teritoriul Rusiei o au 6900 de cetățeni moldoveni. În acest caz nimeni nu expulzează forțat din țară, iar interdicția intră în vigoare din momentul în care persoana singură părăsește teritoriul Rusiei”, e explicat Alexandru Calinin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав