Cutremure stiri: 506

Opinie: Monitorizarea Republicii Moldova de către Consiliul Europei nu poate influenţa dialogul cu UE

12 oct. 2013,, 14:00   Politică
3824 1
Foto : rngpress.ru
Într-un interviu pentru Moldova.ORG, Lilia Snegureac, preşedintele Centrului de Resurse „Dialog Pro”, ex-director al Biroului de Informare al Consiliului Europei, a declarant că Parafarea Acordul de Asociere la Vilnius nu înseamnă încă semnarea lui, notează NOI.md. cu referire la Moldova.ORG.

“Nu cred că monitorizarea RM de către CoE poate influenţa decizia UE de a parafa Acordul de Asociere. În pofida faptului că a fost adoptată Rezoluţia APCE "Cu privire la respectarea angajamentelor Republicii Moldova", care recomandă continuarea monitorizării R. Moldova, se menţionează şi posibilitatea trecerii la etapa de post-monitorizare, în cazul în care reformele impuse de Consiliul Europei vor fi aplicate. Raportorii pentru Moldova au declarat că orizontul de timp ar putea să nu depăşească trei ani”, a menţionat Lilia Snegureac.

Totodată, ea crede că nu ar trebui să apară modificări pe agenda Summit-ului de la Vilnius. “Fermitatea cu care aceste state s-au angajat în mişcarea lor spre integrare este elocventă. Din păcate, deja au parvenit unele modificări în scenariu (mă refer la Armenia). Susţinerea fără precedent a Ucrainei, Moldovei şi Georgiei de către oficialii europeni pare să fie şi ea o dovadă ca nici UE nu ar admite unele modificări în scenariu. În pofida faptului că toate trei state încă mai au mult de muncit pentru a urca o nouă treaptă a dezvoltării relaţiilor lor cu UE, se bucură de un avans de încredere foarte mare”, a mai punctate Snegureac.

Menţionăm c summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius urmează să aibă loc la sfîrşitul lunii noiembrie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав