X 
Cutremure stiri: 502

Un lider de partid din Rusia: Anul următor va deveni unul decisiv pentru Transnistria

15 oct. 2013,, 10:45   Societate
2251 3
Foto: ria.ru
Anul următor va fi unul decisiv pentru Transnistria. Aceasta este opinia liderului de partid "Uniunea populară din Rusia", "un vechi prieten al Transnistriei", Serghei Baburin, exprimată recent la Tiraspol, după ce a participat la manifestaţiile cu ocazia Hramului Oraşului Tiraspol.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la mass-media din regiune, acesta a menţionat că "transnistrenii vor fi nevoiţi să susţină încă un examen de dîrzenie şi dacă 51% vor fi reuşite, acestea vor asigura unitatea societăţii, coerenţa acţiunilor ale parlamentului, ale preşedintelui şi ale guvernului".

În cadrul întîlnirii cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, politicianul rus, care vizitează regiunea anual, a spus că "Transnistria este o realitate geopolitică".

"Transnistria există deja de mai mult de două decenii. Oricît ar fi de greu, este evident că republica continuă să se dezvolte", a afirmat acesta.

Apreciind riscurile pentru economia Transnistriei în urma unei posibile aderări a Moldovei şi a Ucrainei la UE, Baburin a repetat că " transnistrenii au un potenţial ce le va permite să treacă cu brio examenul ce urmează".

În cadrul întîlnirii cu preşedintele organului legislativ din Transnistria, Mihail Burla, Baburin a asigurat că Rusia va susţine Transnistria, dacă după summitul de la Vilnius îi va fi interzisă comercializarea produselor sale pe pieţele europene.

"Pentru Rusia este foarte importantă păstrarea prezenţei sale în regiune şi grija pentru cetăţenii săi", a adăugat acesta, îndemnînd transnistrenii "să nu capituleze, ci să lupte pentru drepturile lor".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав