X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

UE insistă: E nevoie de condamnări reale (VIDEO)

15 oct. 2013,, 13:50   Societate
3546 3
Foto: noi.md
În acest moment Uniunea Europeană nu vrea să vadă chestii frumoase scrise pe hîrtie, dar implementarea acestora. Declarația aparține directorului general al Directoratului pentru Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene, Stefano Manservisi, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul afacerilor externe și integrării europene, Natalia Gherman. Înainte de conferință, cele două părți au purtat discuții despre ultimele evoluţii în implementarea condiţionalităţilor celei de-a II-a faze a Planului de acţiuni RM-UE privind liberalizarea regimului de vize.

Oficialul a spus că a rămas impresionat de angajamentul demonstrat de R. Moldova și de rezultatele obținute în implementarea cerințelor incluse în Planul de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize.

Totodată, Manservisi a spus că mai este mult de realizat la capitolul implementării reformelor în sistemul judecătoresc și eliminarea corupției. Întrebat pe ce ar trebui să se axeze R. Moldova pentru a realiza cu succes reforma în justiție și să prevină corupția, oficialul a spus: ”Noi vorbim de conformarea la două nivele. Este vorba de prezența legilor, de cadrul legislativ care este în vigoare și implementarea acestuia într-o manieră credibilă. Ca această implementare să fie una cu adevărat credibilă, trebuie să vedem și niște rezultate concrete, care să derive din aceste prevederi ale planului de acțiuni. Dacă este vorba de corupție, trebuie să vedem într-adevăr cazuri investigate la toate nivelele, trebuie să vedem condamnări. Nu este suficient să spunem că trebuie condamnat un oficial sau trebuie să fie persecutat. Dar pentru ca instituțiile de resort să-și poată face lucrurile, ele trebuie sa fie asigurate și dotate bine. Sînt lucruri concrete care urmează doar sa fie implementate”, a subliniat oficialul.

Raportul final privind implementarea condiţionalităţilor etapei a II-a a Planului de Acţiuni RM-UE privind liberalizarea regimului de vize va fi prezentat Comisiei Europene la începutul lunii noiembrie.

Misiunea de experţi europeni condusă de Stefano Manservisi a venit astăzi la Chișinău pentru a evalua nivelul de îndeplinire a planului de acţiuni pentru abolirea regimului de vize.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав