Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Judecătorul reţinut în flagrant pentru luare de mită nu a fost suspendat din funcţie

15 oct. 2013,, 15:40   Societate
3442 0
Foto: alba24.ro
Judecătorul din cadrul Judecătoriei raionului Teleneşti, Gheorghe Popa, reţinut în flagrant pentru luare de mită, la sfîrşitul săptămînii trecute, formal nu a fost suspendat din funcţie. Marţi, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a putut adopta o decizie, în lipsa propunerii în acest sens în numele procurorului general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la CSM, retragerea împuternicirilor a devenit un act formal după ce, anul curent, parlamentul a anulat imunitatea judecătorilor.

Sursa citată a confirmat că acesta este primul caz de reţinere pentru corupţie a unui judecător, din momentul înăspririi legislaţiei faţă de slujitorii lui Themis. Înainte de aceasta, împotriva judecătorilor se intentau dosare în cazul altor acţiuni care contravin legislaţiei, deseori cu caracter administrativ (neexecutarea termenelor de pronunţare a sentinţei, beţie).

Mandatul de arest pentru 20 de zile al lui Gheorghe Popa a fost eliberat de judecătorul de instrucţie al Judecătoriei Buiucani, Ion Morozan, care a sancţionat şi percheziţia în biroul de serviciu al acestuia. Judecătorul din Teleneşti a fost arestat de către angajaţi ai Procuraturii anticorupţie în timp ce primea $200 de la avocatul unei părţi într-un litigiu civil, pe care îl avea pe rol.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав