X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 266
Transnistria stiri: 1417

Voronin: Summitul de la Vilnius este o autoamăgire și se va sfîrși cu colaps

16 oct. 2013,, 02:05   Politică
4631 4
Foto: moldnews.md
Consecințele summit-ului " Parteneriatului Estic " de la Vilnius se vor sfîrși cu un colaps pentru Republica Moldova. Despre aceasta a vorbit la postul de televiziune TV7 președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Potrivit lui, dezamăgirea după summit-ul de la Vilnius va fi atît de mare încît împotriva guvernării care a înșelat așteptările oamenilor se vor ridica chiar și acei care astăzi cred și așteaptă efecte pozitive de la aprofundarea proceselor de integrare europeană.

Astăzi summit-ul, potrivit convingerii liderului opoziției "este un capitol trist " în istoria Moldovei, iar dezamăgirea pe care o va trăi poporul moldovenesc va da un impuls serios pentru proteste de masă .

"După Vilnius va fi colaps. Toată țara, tot poporul, întreaga națiune se va ridica, pentru că el ( poporul ) se așteaptă să fie un paradis, dar paradisul nu va veni. Vilnius este o auto - înșelăciune ", - a spus Vladimir Voronin.

Anterior la summit se preconiza parafarea Acordului de asociere și zona de comerț liber și aprofundat între Republica Moldova și UE , iar apoi transmiterea documentelor pentru ratificare și semnare țărilor membre. Mai tîrziu, a apărut informația că UE nu va mai parafa documentele, ci se va limita la adoptarea unei declarații politice cu privire la perspectivele de viitor .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав