X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ghelici a dezvăluit numele celor care i-au comandat dosarul (VIDEO)

16 oct. 2013,, 13:19   Societate
13084 7
Foto: noi.md
Dosarul lui Ghelici este o comandă politică a ex-premierului, președintelui PLDM, Vladimir Filat, ministrului afacerilor interne, Dorin Recean, pe care el i-a criticat dur în ultimul timp. Astfel califică arestarea lui Fiodor Ghelici reprezentanții Asociației Obștești ”Moldova Mea”.

Feciorul mai mare al activistului, Serghei Ghelici, a dat citirii, în cadrul unei conferințe de presă, mesajul lui Fiodor Ghelici adresat cetățenilor Republicii Moldova.

”Mă tem că documentele care demască poliția ar putea să dispară. Sînt convins că dosarul fabricat împotriva mea este o comandă politică. Principalii comanditari sînt Vlad Filat și Dorin Recean. Oricum am încredere în poporul Republicii Moldova și solicit instanței de judecată să ia o decizie corectă”, se menționează în scrisoare.
În opinia lui Serghei Ghelici, autoritățile au purces la represiuni față de cei mai activi reprezentanți ai societății civile.

Președintele Congresului Comunităților Ruse din Moldova, Valeri Klimenko, consideră că nu există temeiuri juridice pentru reținerea lui Ghelici, acesta fiind arestat doar pentru ca să nu-și poată demonstra nevinovăția.
”În cazul în care ancheta are vreo suspiciune, cine le încurcă să desfășoare măsuri de anchetă? De ce era nevoie să fie arestat și închis într-o celulă pentru infractori? În ce constă necesitatea arestării lui Ghelici?”, s-a indignat Klimenko.

Potrivit Președintelui Congresului Comunităților Ruse, prin comentariul referitor la reținerea lui Ghelici, Vlad Filat a încălcat prezumția nevinovăției, declarînd că ”nimeni nu l-a impus pe acest individ să încalce legea”. ”Astfel, Filat a decis pentru instanța de judecată că Ghelici a încălcat legea și, respectiv, dictează anchetei ce are de făcut. Dar cum rămîne cu prezumția nevinovăției? Prin asemenea comentarii Filat încalcă drepturile și Constituția R.Moldova. În afară de aceasta, în Rusia nu sînt pretenții față de Ghelici, or, dacă acesta a încălcat legea pe teritoriul Rusiei, pretenții ar trebui să fie. Dacă nu sînt victime, despre ce fel de infracțiune poate fi vorba?”, a adăugat Klimenko.

Amintim că, pe 10 octombrie, colaboratorii organelor de drept l-au reținut pe președintele Asociației Obștești ”Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, pentru 72 de ore. Ghelici este acuzat oficial de trafic de persoane, inclusiv trafic de copii. Duminica trecută termenul de arest a fost prelungit cu 30 de zile.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?