X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Decis! Salariul judecătorilor S-A MAJORAT

16 oct. 2013,, 17:05   Politică
5140 5
Foto: noi.md
Începînd cu anul 2014, judecătorii din Republica Moldova vor avea salarii mai mari. Astfel, guvernul a susținut proiectul propus de președintele țării, Nicolae Timofti, în decembrie 2012, transmite NOI.md.

Potrivit proiectului, salariul minim propus este de trei salarii medii pe economie, iar salariul maxim se ridică la 5 salarii medii pe economie. Astfel, pentru instanța de fond se propun 3 salarii medii pentru un judecător, pentru curțile de apel – 4 salarii medii, pentru Curtea Supremă de Justiție – 5 salarii medii.

Ministrul justiției, Oleg Efrim, care a prezentat proiectul, a declarat că salariul minim propus este în perfectă concordanță cu recomandările Consiliul Europei, care spune că judecătorul trebuie remunerat cu cel puțin trei salarii medii.

“Știu ca mulți dintre colegi au ce reproșa, dar alături de mecanismele de responsabilizare urmează să obținem rezultatul necesar pentru a schimba starea de lucruri în justiție, să avem judecători responsabili”, a spus ministrul.

Proiectul nu s-a bucurat de susținerea ministrului muncii protecției sociale și familiei, Valentina Buliga, care a spus: ”Îmi vine greu sa susțin acest proiect”.

Oleg Efrim însă a spus că proiectul este unul benefic și va permite responsabilizarea judecătorilor, contribuind, pe de altă parte, la eliminarea corupției.

Pentru ca proiectul să între în vigoare, acesta urmează să fie votat și de parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?